Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Meisje (8) komt om het leven bij woningbrand 

Meisje (8) komt om het leven bij woningbrand 

Het 8-jarig meisje C.B is bij een woningbrand zaterdagochtend 21 oktober aan de Augustine Mandarijnstraat om het leven gekomen.

De politie van het bureau De Nieuwe Grond kreeg die ochtend omstreeks 00.49 uur de melding van een woningbrand op genoemd adres, waarbij een 8-jarig meisje zou zijn omgekomen. 

Agenten gingen naar het adres en bij aankomst bleek het te gaan om een in aanbouw zijnde stenen woning die aan de voorzijde op het perceel staat en een houten woning achter op het erf. De woningen werden bewoond door een gezin bestaande uit een moeder, een vader en drie dochters. 

Ten tijde van de brand was de moeder R.B. alleen met haar drie dochters T.B. (12), C.B. (8) en A.B. thuis. 

Volgens het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken, dat T.B. omstreeks 21.00 uur samen met haar zusje C.B. in de houten woning bezig was om voor honden eten te koken. Tegen  21.15 uur gingen zij naar bed en T.B. vergat het vuur onder de pot uit te doen. Op een bepaald moment werd ze wakker en zag dat de houten woning in vlammen stond. Zij rende naar haar moeder, die op dat moment in de in aanbouw zijnde woning met haar zusje A.B. lag te slapen, zonder haar jongere zusje C.B. mee te nemen.

Toen de moeder naar de houten woning ging, stond die al in lichterlaaie. Bij aankomst van de brandweer konden er slechts nablussingswerkzaamheden worden  verricht. De houten woning is geheel afgebrand en de stenen woning gedeeltelijk. Beide woningen waren op het elektriciteitsnet aangesloten.

De moeder en haar twee andere dochters konden zich tijdig met brandletsels uit de woningen begeven. Tijdens nablussingswerkzaamheden stuitte de brandweer op het verkoold lichaampje van het 8-jarig meisje. Het lichaam van C.B. is in opdracht van het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen. Het is vooralsnog niet bekend of de woningen tegen brand waren verzekerd. Het onderzoek duurt voort.