Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Meerdere dorpen Boven-Suriname in duisternis

Meerdere dorpen Boven-Suriname in duisternis

door Samuel Wens

BOVEN-SURINAME — Meer dan tweeduizend gezinnen in de dorpen Akwaw Kondè, Botopasi, Semoisi, Bofokoele, Gran Slee en Peng Peng in het Boven-Surinamegebied moeten het enkele weken in de avonduren zonder elektriciteit stellen. De defecte dieselgeneratoren zijn al geruime tijd voor reparatie in Paramaribo.

Bestuursopzichter John Main zegt tegen de Ware Tijd dat leerkrachten van de kapitein Mangoschool – een basisschool van het RK Bisdom te Semoisi – hun beklag bij hem hebben gedaan over de situatie. Ze menen hun voedselvoorraden niet meer te kunnen opslaan en ook ’s avonds geen lesvoorbereidingen meer te kunnen treffen vanwege de duisternis.

Enkele bewoners vragen zich af waarom de dieselgeneratoren naar Paramaribo moesten worden overgebracht. Normaal vond reparatie in de dorpen plaats door technici van de dienst Elektrificatievoorziening van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. Weer anderen hopen dat de dorpen gloednieuwe generatoren krijgen.

Henry Forster, hoofd van de dienst Elektrificatievoorziening, zegt desgevraagd niet op deze kwestie te kunnen ingaan, omdat hij afwezig was. “Ik heb geen informatie. Ik heb nog geen overdracht gehad van de functionaris die voor mij had waargenomen”, verklaart hij.