Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Meerdere aangiftes van oplichting tegen Pres Juriaantje

Meerdere aangiftes van oplichting tegen Pres Juriaantje

Tot nu toe zijn er vijf aangiftes van oplichting gedaan tegen de komediant bekend als Pres Juriaantje. Meerdere personen deden de afgelopen dagen aangifte tegen hem. Hij werd opgepakt door de politie voor oplichting en valsheid in geschrifte.

Een van aangiftes is gedaan in Nickerie. De bedragen zijn respectievelijk SRD 50.000, US$ 200 en 200 euro. In een ander geval is het bedrag nog niet bekend.

De politie heeft de komediant twee dagen geleden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht gelden van derden in ontvangst te hebben genomen om goederen online te bestellen. Ook zou hij een document hebben vervalst.

Zo ontving hij US$ 1700 van een vrouw om een Samsung 85 inch televisie te laten halen, tegen een koers van SRD 32,50. Echter kon de komediant, wat de persoon bij hem besteld had niet waarmaken.

Integendeel werd de klant steeds aan het lijntje gehouden. Maanden gingen voorbij zonder dat hier invulling aan werd gegeven. Het vermoeden van de vrouw, dat ze door hem is opgelicht, werd hierdoor steeds groter. Zij besloot uiteindelijk naar de politie te stappen en aangifte tegen hem te doen. Hij werd na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) in verzekering gesteld.

Pres Juriaantje kwam twee jaar geleden reeds negatief in het nieuws toen bekend werd dat hij een covid-bewijs gekocht zou hebben. Hij zou hiertoe zijn overgegaan, omdat zijn werkgever eiste dat hij gevaccineerd was of dat hij regulier een negatieve covid-test overlegde.