Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Meer dan SRD.20 miljoen aan dwangsommen voor RGB

Meer dan SRD.20 miljoen aan dwangsommen voor RGB

PARAMARIBO- Sedert de oprichting van het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) 8 jaar geleden, loopt een aantal rechtszaken tegen het departement. Er zijn dwangsommen die nu al boven de SRD.20 miljoen liggen. Een voorzichtige prognose laat weten, dat dit bedrag nog hoger zal uitvallen. Daarnaast loopt een aantal rechtszaken tegen het ministerie. Het gaat om verkeerde uitgiften en incorrecte intrekkingen.

Vanuit de top van het ministerie is ook een onderzoek gestart naar andere zaken die verkeerd zijn aangepakt. Alles wordt in kaart gebracht om na te gaan wat de ‘ravage’ is die aan het ministerie is toegebracht, laat een coalitietopper weten. Het is opmerkelijk, dat tijdens deze regering er ook veel dubieuze zaken zijn uitgevoerd. Het moet om een aantal van meer dan 60 gevallen gaan.

Het ministerie van RGB heeft in 8 jaar tijd, 4 ministers gehad. Michael Jong Tjien Fa is de eerste bewindsman op dit ministerie. Daarna volgen Martinus Sastroredjo en Simon Martosatiman die de rit niet hebben uitgezeten. Nu zwaait Ginmardo Kromosoeto er de scepter.


Posted

in

by