Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Meer dan 300 personen gehuldigd tijdens Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid

Meer dan 300 personen gehuldigd tijdens Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid

President Chan Santokhi vierde gisteren de Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid met een pleidooi voor eenheid onder de diverse bevolkingsgroepen in Suriname, met als doel de welvaart van de bromkidyari te bevorderen. Tijdens deze viering ontvingen 326 personen een oorkonde van het staatshoofd. Sinds 2020 wordt deze dag elk jaar op 21 september gevierd. Het is een gelegenheid om stil te staan bij de diverse culturen in Suriname, elk met een rijke geschiedenis.

Hoewel het staatshoofd op 21 september nog in het buitenland verbleef, wenste hij toch deel uit te maken van deze viering. Daarom werden de huldigingen in het kader van de jubilea van de Immigratie van de Chinezen, Hindoestanen en Portugezen, en de afschaffing van de slavernij, gekoppeld aan de viering van de Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid.

De personen die door de president werden gehuldigd, hebben elk op hun eigen manier bijgedragen aan de Surinaamse cultuur en de nationale vorming. “Immigratie en emancipatie hebben ons verenigd tot één volk en ons gemaakt tot een uniek land met een etnische en culturele samenstelling die ons alleen maar dichter bij elkaar brengt en trots maakt op onze bromkidyari,” zei Santokhi.

Volgens het staatshoofd is het van groot belang om te reflecteren op de elementen die de verschillende etnische groepen in Suriname verbinden. Hij roept eenieder op om gezamenlijk de verantwoordelijkheid te nemen voor samenwerking aan de groei en ontwikkeling van Suriname, ongeacht geloof of ras.