Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Medische Zending neemt over van Mungra Medisch Centrum in Regio West

Medische Zending neemt over van Mungra Medisch Centrum in Regio West

Al geruime tijd is de slechte zorgvoorziening in het westen bekend. Alhoewel er naar de nodige aanpassingsmogelijkheden wordt gekeken, blijven bewoners de dupe van een slecht geordend medisch systeem. Dit geven ze ook aan de redactie van Dagblad Suriname te kennen.

Poliklinieken regio west nu in handen van Medische Zending

Per 1 oktober heeft de Medische Zending alle 5 poliklinieken van Regio West weer overgenomen van het Mungra Medisch Centrum. De officiële overdracht van Mungra Medisch Centrum naar Medische Zending zal op 9 oktober plaatsvinden in het district Nickerie.

De 2 poliklinieken in het bestuursressort Kabalebo en de 3 poliklinieken in Donderskamp vallen opnieuw onder het beheer van de Medische Zending.

Tijdens een recent bezoek van de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, in het bijzijn van districtscommissaris Josta Lewis, heeft de gemeenschap van Kabalebo de minister verzocht om de poliklinieken in het westen weer onder het beheer van de Medische Zending te brengen. 

Klachten van burgers

De klachten die het westen ervaart met betrekking tot gezondheidszorg zijn heel erg en burgers maken zich heel veel zorgen. Net als Wageningen en Coronie willen ook de bewoners van het ressort Kabalebo en Donderskamp een goede gezondheidszorg. Het was een tijd zelfs zo dat er geen medische hulp was in het gebied, vanwege uiteenlopende redenen. Daarom heeft de districtscommissaris van Kabalebo aan de bel getrokken bij de minister van Volksgezondheid.

Minister Ramadhin brengt nodige oplossingen

Minister Ramadhin  heeft het volgens informatie verkregen van het Burgerinformatie Centrum Kabalebo niet bij woorden gelaten, maar heeft gehoor gegeven aan de oproep van de bewoners van Kabalebo. Aan de gemeenschap wordt door hem gevraagd wel rekening te houden met de overdrachtsperiode.