Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Medische hulpgoederen voor MMC

Medische hulpgoederen voor MMC

PARAMARIBO — Stichting Vrienden van Suriname maakt een container met hulpgoederen klaar voor verscheping naar Suriname. Deze keer gaat het voornamelijk om medische hulpgoederen, die zijn bestemd voor het ziekenhuis in Nickerie, het Mungra Medisch Centrum.

In een persbericht geeft voorzitter Will van Rhee van de Thielse stichting aan dat een Nederlandse arts, die jaarlijks enkele maanden in MMC werkt, ingenomen is met de schenking aan Nickerie deze keer. “Toen ik er in augustus heb gewerkt, waren er grote tekorten van de meest eenvoudige zaken: verbandmateriaal of eenvoudige handenzeep en handdoekjes”, aldus de arts, die als vrijwilliger werkt voor Stichting Vrienden van Suriname.

“In ziekenhuizen en verpleegtehuizen ontbreken soms basale zaken, zoals verband, pleisters en rolstoelen”

De groep zal op 17 oktober de container met hulpgoederen laden bij de loods aan de Passewaaijse Hogeweg 1 te Tiel. Van Rhee maakt duidelijk dat er nog behoefte is aan medische hulpgoederen en dat die op de dag van inladen alsnog kunnen worden gebracht. “Ook rolstoelen, rollators en dergelijke zijn dringend gewenst. En sowieso kunnen we hulp bij het laden goed gebruiken.”

In het persbericht onderstreept de stichtingsvoorzitter dat de situatie in Suriname door de aanhoudende economische malaise en hoge inflatie “nijpend” is. “In ziekenhuizen en verpleegtehuizen ontbreken soms basale zaken, zoals verband, pleisters en rolstoelen.” Om die reden hebben vrijwilligers van de stichting in heel Nederland, onder meer in Den Haag, Ermelo, Assen en Druten, medische hulpgoederen opgehaald.

Voor dit jaar wordt het al de tiende container die de stichting naar Suriname verscheept. Met de negende container werden vorige maand ongeveer tweehonderd schooltafels en stoelen meegestuurd. Ook doneerden twee leveranciers achtduizend schriften en ongeveer tienduizend pennen.