Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Maurice Lie en STTB willen jeugd interesseren voor tafeltennis

Maurice Lie en STTB willen jeugd interesseren voor tafeltennis

Tekst en beeld Marinio Balsemhof

PARAMARIBO — “Op dit moment is de sport niet echt bekend, omdat er, in vergelijking met de andere sporten, weinig wordt gespeeld.” Maurice Lie probeert daar, in samenwerking met de Surinaamse Tafeltennisbond (STTB), verandering in te brengen. De oud-kampioen van Suriname verzorgt deze week clinics op het Monseigneur Aloysius Zichem Sportcentrum.

Het is de bedoeling dat de interesse van kinderen na de driedaagse clinics groot genoeg is dat zij deze sport serieus willen beoefenen. De inschrijvingen voor woensdag (16:00-18:00 uur) en zaterdag (9:00-11:00 uur) staan nog open. Gemikt wordt op jeugdigen, “omdat zij de toekomst zijn van de sport”, benadrukt Lie.

(lees verder onder de foto)

Volgens STTB-bestuurslid Kristel Wijntuin zijn er momenteel bijkans twintig serieuze beoefenaars in Suriname. Net als Lie wil ze dat die groep groter wordt, waardoor er meer wedstrijden kunnen worden gehouden en het niveau kan worden opgekrikt.

De ouders van de kinderen die maandag participeerden volgden met volle aandacht de verrichtingen van hun kroost. Omdat er op de eerste dag weinig pupillen aanwezig waren, mochten zij ook meedoen. Dat zorgde voor een leuk beeld. Rifanie Saimoen, vader van Ravier en Acey, hoopt dat zijn kinderen tafeltennis leuk zullen vinden.

Hij kent de sport van de televisie, maar het was zijn vrouw die met het voorstel kwam om de kinderen aan de clinic mee te laten meedoen. Bij genoeg interesse is hij bereid om Ravier en Acey bij een club in te schrijven. Ook Kim Samaroo hoopt dat haar tienjarige dochter Jahzara Graanoogst tafeltennis leuk zal vinden. “Zij wil allang aan een sport meedoen, dus dachten wij van laten we kijken als dit iets voor haar is.”