Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Marwina verrast SVV 1 bij start U19-meisjes volleyball play-offs

Marwina verrast SVV 1 bij start U19-meisjes volleyball play-offs

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — Marwina heeft bij de start van de play-offs in de U19-meisjesklasse van de Surinaamse Volleybalbond een geweldige stunt uitgehaald. De ploeg uit Marowijne boekte zaterdagmiddag in de eerste halve finaleontmoeting een verrassende viersets triomf op het eerste team van de Scholen Volleybalvereniging (SVV1): 25-22, 25-23, 18-25, 25-22. Marwina liet de de tegenstander, vanwie het in de reguliere competitie beide confrontaties had verloren, merken dat play-off time, another time is.

SVV begon het treffen vrij enthousiast en leidde zelfs met 16-5 voordat Chaya Domini Marwina uit vijf achtereenvolgende aces de achterstand tot 17-13 hielp inlopen. Avaira Sengwai, die SVV duidelijk veel koppijn bij het net bezorgde, bracht Marwina uit opeenvolgende kills aan de leiding: 20-19. De ploeg van Claudius Straal had daarnaast moeite de ballen in het achterveld op te vangen, wat niet alleen tot miscommunicaties bij zijn speelsters leidde maar ook tot punten voor de opponent. Marwina claimde de periode uiteindelijk na een uitserve van Ifama Gemerts: 25-22.

Het team van de Cubaan Lucas Hernandez maakte een totaal ontspannen indruk, terwijl de spanning bij SVV1 duidelijk te merken was. Het tweede spelbedrijf kende tot 22-22 een spannend verloop. Het tij keerde nadat Stacy Jacott geen succes had vanaf de achterlijn, terwijl Domini de laatste punten, inclusief een fout, voor haar rekening nam en Marwina een 2-0 voorsprong bezorgde. Ketura Heijmans leverde een belangrijke bijdrage in de naar wat later bleek enige setwinst van SVV1.

Shaniva Balkaran maakt zich op een set-up te geven aan haar Yelyco-teamgenote Precious Essed (met bril) tegen Condor.

Goede ondersteuning kreeg ze onder meer van Jacott, Sherelleton Jubitana, Tyra Griffith en Shakia Durham, die de set met een ace afsloot. De vierde periode kende vooral naar het einde een enerverend verloop. Nadat spelverdeler Solange Wirongale Marwina uit een serve op 23-22 bracht, sloeg Sengwai de bal in de daaropvolgende actie uit het veld. Echter, arbiter Duncan Hiwat floot voor een punt voor de ploeg uit het oosten van Suriname voordat Sengwai de verrassende triomf completeerde met een tipbal. Onder meer Suziane Kadjan, Faith Rench en Nova Abionie hadden ook een wezenlijk aandeel in de winst.

Geen fouten

Het tot nog toe ongeslagen Yelyco maakte in de andere halve finaleontmoeting geen fouten tegen Condor. Het werd een straight set-winst: 25-18, 25-15, 25-18. Shaniva Balkaran, Sene-Gay Groenewoud, Zefanya Sporkslede, Shomanthla de Graven, Precious Essed, Rohesia Esseboom, Desiree Getrouw en Libero Kyomi Griffith droegen Yelyco op de schouders. Bij Condor zorgden onder meer Charis Peroti, Chontelle Lisse, Charise Fränkel, Shatifa Cruden voor de punten. Spelverdeelster Shemandy Clydesdale levered ook een bijdrage.

Yelyco claimde de openingsperiode na een uitserve van Lisse. In de tweede was haar teamgenote Fränkel met een soortgelijke miser verantwoordelijk voor de setwinst van de tegenstander. Condor beet in de derde set flink van zich af, maar miste de kracht om door te drukken. De zwart-witte formatie reduceerde de achterstand uit goede hosselplay’s tot 16-13, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. De games 2 worden op 13 mei in de Ismay van Wilgen Sporthal afgewerkt.