Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Marowijne noteert hoogste mulo slagingspercentage dit schooljaar

Marowijne noteert hoogste mulo slagingspercentage dit schooljaar

Het district Marowijne heeft dit schooljaar het hoogste slagingspercentage. Op OS Albina hebben 230 leerlingen meegedaan aan het examen en 194 hebben direct de eindstreep gehaald, wat neerkomt op 84,3 procent. In Brokopondo bedraagt het aantal geslaagden 26,4 procent en Nickerie noteert 68,4 procent. Bovendien hebben zowel Commewijne als Wanica dit jaar een hoger slagingspercentage dan Nickerie.

Ongeveer 5290 leerlingen hebben landelijk deelgenomen aan het mulo-eindexamen. Van dit aantal hebben 3204 leerlingen direct de eindstreep gehaald, terwijl landelijk 1291 een herkansing hebben.

“Ik ben niet helemaal tevreden, omdat we het afgelopen jaar een hoger slagingspercentage hadden. Dit jaar zijn minder leerlingen gelijk geslaagd, maar ik geef niet op. Ik ben wel niet heel erg ontevreden, omdat de herexamens nog moeten plaatsvinden. Dus, we wachten daarop,” geeft Yvonne Pelswijk, hoofd van het Examenbureau aan in gesprek met Suriname Herald.

Na de resultaten van de herexamenkandidaten zal er een verschuiving optreden in het aantal geslaagde leerlingen. Pelswijk geeft aan onbekend te zijn met de reden waarom er dit jaar minder leerlingen direct voor het eindexamen zijn geslaagd.

“Ik kan niet zo gauw een antwoord daarop geven. Het kan een samenloop zijn van omstandigheden die een rol hebben gespeeld,” laat Pelswijk weten.

Wat het afdelingshoofd de afgelopen jaren heeft opgemerkt, is dat het slagingspercentage nu schommelt. Het ene jaar is het percentage hoog en het daaropvolgende jaar is het lager. Dit lijkt nu de trend te zijn, hoewel ze ook niet precies weet wat hiervan de oorzaak is of waar het aan ligt.