Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Marcel Pinas exposeert op de Biënnale van Havana

Marcel Pinas exposeert op de Biënnale van Havana

Marcel Pinas exposeert op de Biënnale van Havana

PARAMARIBO, 11 mei – De 11e Havana Biënnale staat voor de deur en voor het eerst is een lokale Surinaamse kunstenaar door de curatoren geselecteerd voor participatie in dit bekende kunstevenement. De Surinaamse kunstenaar Marcel Pinas is uitgenodigd om te exposeren op de Biënnale en is momenteel in Cuba om te werken aan opbouw en presentatie van zijn cultureel geïnspireerde installatie Sanfika (Wat is overgebleven), welke bestaat uit 10.000 gegraveerde aluminium lepels die aan nylon touwtjes van een groot metalen frame hangen.

Pinas die met zijn werk geëxposeerd heeft in landen de hele wereld rond, wordt wereldwijd erkend voor zijn internationale verdiensten op het gebied van kunst, maar meer nog voor datgene dat hij door middel van zijn kunst en carrière heeft weten te bewerkstelligen voor de gemeenschappen in zijn thuisdistrict Marowijne in Suriname. Vanwege zijn werk als een internationale kunstenaar, zijn inzet voor de gemeenschap en zijn leidende rol in het stimuleren en realiseren van positieve verandering, werd Marcel Pinas in 2010 genomineerd voor, en vervolgens benoemd tot ‘Young Global Leader ‘(YGL) van het ‘Young Global Leaders Forum’ van ‘the World Economic Forum’.

Van 11 mei tot en met 11 juni 2012 maakt een groot internationaal publiek op de Havana Biënnale kennis met één van de kunstwerken van Marcel Pinas waarin hij het verhaal vertelt van de rijke en waardevolle erfenis van de cultuur van de Surinaamse Marrons.


Posted

in

by