Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Mannen in viraal filmpje ‘djappende agent’ aangehouden

Mannen in viraal filmpje ‘djappende agent’ aangehouden

PARAMARIBO — De twee mannen in het filmpje dat viraal ging van de ‘djappende’ en scheldende politieman zijn aangehouden voor diefstal. Dit meldt het Korps Politie Suriname op haar website.

Volgens het politioneel onderzoek is er ingebroken in de woning van de politieman en zijn er waardevolle spullen meegenomen. Toen de politieman de verdachte donderdag middag op straat tegenkwam en wilde overgaan tot aanhouding van deze, werd de wetsdienaar belet door de mede inzittende die in het voertuig van de verdachte zat.

Dat zou de reden zijn geweest waarom de politieagent geweld zou hebben toegepast. Hij kreeg assistentie van een collega die toevallig langsreed en vervolgens waren de leden van de RBTP er binnen no time.

“Het is raadzaam om de politie bij de rechtmatige uitoefening van haar werkzaamheden niet te hinderen, aangezien dit een strafbare feit oplevert”, luidt de waarschuwing in het politiebericht.

Ten aanzien van het optreden van de politieman, duurt het onderzoek voort. De politie zal niet schromen maatregelen te treffen mocht blijken dat de handelingen bij de aanhouding onrechtmatig zijn geweest.