Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Mangre: “Ik heb geen bemoeienis met financieel aspect Highway markt”

Mangre: “Ik heb geen bemoeienis met financieel aspect Highway markt”

Tekst en beeld Valerie Fris

PARAMARIBO — “Ik ben mij ervan bewust dat er veel kritiek is, maar er is een aanbesteding geweest en alles is gebeurd volgens de comptabele regels”, zegt Reshma Mangre, initiatiefnemer van de renovatie van de Highway Markt aan de Martin Luther King Highway.

Ze reageert daarmee op de storm van kritiek die is losgebroken vanuit de samenleving dat de kosten van 6,1 miljoen SRD voor de markt veel te hoog zijn. “Ik heb helemaal geen bemoeienis met het financieel aspect van de renovatie”, verduidelijkt de VHP-parlementariër.

Mangre zegt als parlementariër het project te hebben geïnitieerd zoals meerdere parlementariërs dat doen. “Anderen zijn bezig met schooltassenproject, ondersteunen gebedshuizen of stimuleren ondernemerschap. Soms zijn er ook leerkrachten die mij benaderen omdat hun school of toilettengroep van de school een renovatie nodig heeft en zo is dat ook nu gegaan”.

De politica zegt dat het een belofte is die zij heeft gedaan aan het bestuur van de markt, waar zij zich aan heeft gehouden. Het bestuur heeft volgens Mangre, jaren gezocht naar donaties om de markt een facelift te geven

“De aannemer heeft nu anderhalf miljoen ontvangen omdat de betaling in tranches plaatsvindt”

Termijnbetaling

Het project voor de renovatie is gegund aan bouwbedrijf Naabo NV. “De aannemer heeft nu anderhalf miljoen ontvangen omdat de betaling in tranches plaatsvindt”, zegt Mangre. Ze vergelijkt het met de procedure van een hypotheeklening die bij de bank wordt afgesloten. “Je wordt in termijnen betaald aan de hand van de vordering van de bouw en zo zal dat ook gaan met de renovatie van de markt”, benadrukt de politica.

Ze legt uit dat het niet alleen maar gaat om het dak maar dat er bijvoorbeeld lekkages waren bij het vishoekje en dat deze hersteld zullen worden. Ook komen er wasbakken en zal de markt volledig betegeld worden. Mangre zegt niet verder te willen ingaan op het technisch aspect maar wil de gemeenschap wel meegeven dat de financiering voor de markt niet zou worden goedgekeurd als deze niet volgens comptabiliteit zou zijn afgehandeld.