Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Man stelt zich voor als medewerker Piet Wortel en troggelt geld en sieraden van vrouw af

Man stelt zich voor als medewerker Piet Wortel en troggelt geld en sieraden van vrouw af

Een 37-jarige man die zich zondag in Paramaribo voordeed als medewerker van Piet Wortel en onder dwang een vrouw afperste van haar geld en sieraden, is door de politie ingerekend.

De politie kreeg de melding van molest en bracht beide personen het politiebureau binnen. Bij de voorgeleiding verklaarde de vrouw dat de verdachte M.R. haar benaderde om voor hem te bidden. Ze bad voor hem waarna de man uit zichzelf de vrouw een zonnebril en een vingerring overhandigde.

Hij hield de vrouw naderhand voor een drugsdealer te zijn en dat hij werkzaam is voor Piet Wortel. Onder chantage ging hij in de tas van de vrouw en nam daaruit SRD 500 en haar sieraden die ze aanhad.

Daarna bracht hij de vrouw onder dwang naar een pinautomaat waar zij SRD 2000 moest pinnen. Met het geld en de sieraden ging de verdachte ervandoor.

De politie werd ingeschakeld en trof beide personen aan in het centrum van Paramaribo. De vrouw werd na verhoor heengezonden en de verdachte M.R. is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.