Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Man overleeft uren in viskrat op zee

Man overleeft uren in viskrat op zee

Wat voor de ene persoon een verschrikkelijke oorwurm is, blijkt voor de ander een geweldige peptalk te zijn om in leven te blijven. Met kneiters van hits als Rudolf, the Red-Nosed Reindeer en Row, Row, Row Your Boat wist de 19-jarige Ryan Harris zijn moraal hoog te houden, toen hij ruim 24 uur in een krat in de oceaan dobberde.

De boot van de jonge visser en zijn vriend uit Sitka (Alaska) kwam afgelopen weekend in de problemen toen hoge golven het vaartuig deden omslaan. Beide mannen werden van de boot geslingerd en kregen niet meer de kans om hulp in te schakelen.

Om het vaste land te bereiken was Ryan in een krat van 120 centimeter bij 120 centimeter gekropen en klampte zijn vriend zich vast aan een lege doos, maar de metershoge golven zorgde ervoor dat de mannen uit elkaar dreven. Terwijl Harris ronddobberde in een krat waar ze hun visvangst in bewaarde, wist zijn collega op eigen kracht een strand bereiken.

De visser maakte zich nooit druk om zijn eigen leven, maar wel om die van zijn vriend. “Ik dacht nooit dat ik dood zou gaan, maar ik maakte mij wel zorgen dat mijn maat”, aldus Ryan tegen de Daily Sitka Sentinel. Om positief te blijven zong de jongen liedjes.

Na een helse tocht van 26 uur werd Ryan opgepikt door de kustwacht. Op wat kleine verwondingen na, was de jongeman gisteren al “zo goed als fit”.

(Spitsnieuws)


Posted

in

by