Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Man ’faket’ twintig keer hartaanval om onder rekening uit te komen

Man ’faket’ twintig keer hartaanval om onder rekening uit te komen

In Spanje is een man gearresteerd die tot twintig keer toe gedaan heeft alsof hij een hartaanval kreeg om de rekening in verschillende restaurants niet te hoeven betalen. Dit meldt het Spaanse persagentschap EFE.

De man (50) – die werd geïdentificeerd als Aidas J. – is afkomstig uit Litouwen, maar woont in de Spaanse havenstad Alicante. Hij ging in september eten bij het restaurant El Buen Comer in het historische centrum van de stad. Daar bestelde hij paëlla en twee whiskeys, samen goed voor een rekening van zo’n 33 euro.

Toen hij klaar was met eten, stond de man op om te vertekken maar werd daarbij tegengehouden door het personeel van het restaurant. Die herinnerden hem eraan dat hij nog moest betalen.

‘Theatraal’
Aidas zei daarop dat hij terug moest naar het hotel omdat hij zijn portemonnee daar vergeten was. Niet veel later claimde de man dat hij zich onwel voelde. “Het was allemaal heel theatraal”, verklaarde de restaurantuitbater Moisés Doménech aan The US Sun. “Hij deed alsof hij flauwviel en liet zichzelf op de grond vallen.”

Doménech geloofde er niets van en belde dan ook meteen de politie. Toen die ter plaatse kwam, herkenden de agenten de oplichter meteen van zijn vorige arrestaties. De eerste daarvan dateert van november 2022.

Aidas, die ondertussen de bijnaam “El Gastrojeta” kreeg, bevestigde zijn identiteit aan de politie, maar vroeg vervolgens om een ambulance. De agenten konden echter snel vaststellen dat hij in orde was en namen hem mee naar het politiebureau.

Gezamenlijke klacht
Een van de agenten, die al bij meerdere arrestaties aanwezig was, vertelde aan The US Sun dat de man steeds moet lachen bij aankomst van de politie. “Hij vindt het niet erg om een paar nachten in de cel door te brengen in afwachting van zijn proces, dat steeds van korte duur is.”

De man heeft al eens 42 dagen in de cel doorgebracht voor twee onbetaalde rekeningen. Enkele van de restaurantuitbaters hebben nu echter een gezamenlijke klacht ingediend in de hoop dat de oplichter dit keer voor minstens twee jaar de gevangenis in moet.