Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Man aangehouden ter zake oplichting en verduistering van geldbedragen.

Man aangehouden ter zake oplichting en verduistering van geldbedragen.

Medewerkers van Surveillance Regio Midden hebben op maandag 18 september 2023 de verdachte A.K bij de controlepost te Redi Doti aangehouden.

Tegen deze verdachte waren er een aantal aangiftes gedaan ter zake oplichting en verduistering van geldbedragen. Hij wordt ervan verdacht grote bedragen in SRD en Euro achterover te hebben gedrukt. Naar zeggen van een aangever die in de maand juli 2023 aangifte tegen A.K. heeft gedaan op het politiebureau Rijsdijk had hij geld aan de verdachte afgestaan om onderdelen te kopen. Naderhand is gebleken dat A.K. op diezelfde dag aangifte had gedaan bij de politie, waarbij hij had aangegeven slachtoffer te zijn geweest van een beroving en dat de daders met dat geld van de aangever vandoor zijn gegaan. Een week later werd wederom geld aan de verdachte toevertrouwd voor de aankoop van onderdelen. Nadat hij het geld in ontvangst had genomen en de plaats had verlaten, heeft hij niets meer van zich laten horen.

Een andere benadeelde deed op zaterdag 22 juli 2023 eveneens aangifte bij de politie van het bureau Latour ter zake oplichting en verduistering. De aangever tevens werkgever van A.K. had hem grote geldbedragen toevertrouwd om betalingen te verrichten en aankopen voor hem te doen. A.K ging er vandoor met het geld en enkele onderdelen van zijn werkgever. De verdachte werd bij de controlepost te Redi Doti door de politie aangehouden.

In het belang van het onderzoek is A.K. overgedragen aan de Recherche van Regio Midden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte door de politie in verzekering gesteld.

The post Man aangehouden ter zake oplichting en verduistering van geldbedragen. appeared first on Korps Politie Suriname.