Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Man aangehouden ter zake oplichting en verduistering

Man aangehouden ter zake oplichting en verduistering

De 34-jarige C.P. is op dinsdag 6 juni 2023 door de politie van het bureau de Nieuwe Grond aangehouden ter zake oplichting en verduistering.

Een benadeelde heeft op zaterdag 3 juni 2023 aangifte tegen deze verdachte gedaan ter zake bovenvermelde strafbare feit. De aangever hield de wetsdienaren voor dat hij C.P. een paar maanden geleden een geldbedrag in USD heeft betaald voor enkele spullen die de verdachte via zijn online shop zou laten halen voor hem. Echter heeft C.P. nooit de goederen kunnen leveren en hield hem steeds weer een andere smoes voor. Het onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat deze verdachte er een gewoonte van maakte om de klanten voor de gek te houden door aan te geven dat de goederen binnenkort per luchtvracht in Suriname zouden zijn of dat ze via zeevracht iets later dan normaal zouden aankomen. Het vermoeden bestaat dat C.P. meerdere personen op deze manier moet hebben opgelicht en er meerdere aangiften tegen hem zullen worden gedaan.

Hangende het onderzoek is de verdachte C.P. na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

The post Man aangehouden ter zake oplichting en verduistering appeared first on Korps Politie Suriname.