Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Man (58) te Latour opgepakt voor mishandeling 78-jarige buurman op 11 mei

Man (58) te Latour opgepakt voor mishandeling 78-jarige buurman op 11 mei

De politie van het bureau Latour heeft op zaterdag 19 augustus de verdachte A.M. (58) op een adres in het politieressort voor zware mishandeling aangehouden.

De 78-jarige E.A. had op donderdag 11 mei aangifte bij de politie gedaan. Hij verklaarde, dat hij thuis in zijn hangmat lag te bellen toen hij plotseling hoorde dat hij geroepen werd. Hij stond op, maakte de voordeur open en zag tot zijn verbazing zijn buurman A.M. voor zijn deur, die hem gelijk vroeg waarom hij met derden over hem zat te roddelen. De 78-jarige man gaf aan niets daarover af te weten, waarbij de buurman het erf opliep, een houten balk pakte en de aangever daarmee enkele slagen op zijn rug en hoofd toebracht. Het slachtoffer verloor zijn bewustzijn, waarna de verdachte buurman het hazenpad koos. 

De dochter van het slachtoffer, die in gesprek was met haar vader en het gebeuren via de telefoon had kunnen volgen, haastte zich direct naar huis. Bij aankomst trof zij  haar vader zittend op het erf aan met een bebloed hoofd en bracht hem naar het politiebureau voor het doen van aangifte. Hierna ging de man voor medische behandeling per eigen gelegenheid naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De verdachte A.M. kon uiteindelijk in de kraag gevat worden en werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte A.M. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.