Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Mahinder Rathipal, voorzitter van VHP-partijcongres, overleden op 67-jarige leeftijd

Mahinder Rathipal, voorzitter van VHP-partijcongres, overleden op 67-jarige leeftijd

Het Surinaamse politieke landschap rouwt om het verlies van Mahinder Rathipal, de gewaardeerde voorzitter van het partijcongres van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP). Op de leeftijd van 67 jaar is Rathipal vredig heengegaan.

Mahinder Rathipal heeft een indrukwekkende politieke carrière achter de rug. Hij trad op het nationale toneel na de verkiezingen van 2000, toen hij de zetel in De Nationale Assemblée overnam van Paul Somohardjo, die tot het kabinet-Venetiaan II toetrad als minister. Zijn toewijding en inzet voor de VHP brachten hem opnieuw in de Assemblée na de verkiezingen van 2005 en 2010.

In maart 2016 ging Rathipal met pensioen, maar zijn betrokkenheid bij de VHP bleef onverminderd. Hij vervulde belangrijke functies binnen de partij, waaronder die van ondervoorzitter in het hoofdbestuur. Vanaf september 2015 maakte hij deel uit van de Staatsraad, waar hij zijn wijsheid en expertise deelde.

In 2022 werd Rathipal verkozen als voorzitter van de Partijraad en diende hij tevens als de vooraanstaande voorzitter van het partijcongres van de VHP. Zijn leiderschap en toewijding aan de VHP zullen altijd worden herinnerd en geëerd.

De Surinaamse politieke gemeenschap en het land als geheel betreuren het verlies van Mahinder Rathipal, wiens nalatenschap in de politiek voortleeft. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn familie en geliefden in deze moeilijke tijd.