Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Mac Andrew ziet noodzaak tot onderzoek binnen Jeugdraad niet in

Mac Andrew ziet noodzaak tot onderzoek binnen Jeugdraad niet in

Tekst en beeld Valerie Fris

PARAMARIBO — “Op dit moment zie ik de noodzaak voor een onafhankelijk onderzoek niet in, omdat het proces van de verkiezingen democratisch is verlopen”, zegt Steven Mac Andrew, minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken aan de redactie van de Ware Tijd. Vorige week vrijdag vonden de bestuursverkiezingen plaats binnen de Jeugdraad Suriname(JRS). Maar deze verliepen volgens de voormalig fungerend voorzitter van de JRS, Ceejay Wiebers en ondervoorzitter van de verkiezingscommissie Refaja Lindveld, niet geheel vlekkeloos. Er zouden iPad, iPhone en auto’s beloofd zijn aan enkele leden om te stemmen op een bepaalde kandidaat.

De minister stelt zich op het standpunt dat elk lid van de JRS in staat is gesteld om zijn of haar stem uit vrije wil uit te brengen. “Voor mij is belangrijker, dat er een gedragscode komt waaraan leden van de Jeugdraad Suriname zich moeten houden, zodat individuele leden en het orgaan niet onnodig in diskrediet worden gebracht”, legt de bewindsman uit.

De gekozen voorzitter Rajeev Goerdin en ondervoorzitter Gracelynn Amautan, hebben beiden afzonderlijk schriftelijk het verzoek gedaan aan de minister om een onderzoek in te stellen. “Ik zal hen uitnodigen voor een gesprek maar het allerbelangrijkste voor mij is dat de Jeugdraad nu gaat doen waarvoor het in leven is geroepen”, laat de minister weten.