Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Loting Olympische Spelen: Soeroredjo opent tegen Japanner Sasaki

Loting Olympische Spelen: Soeroredjo opent tegen Japanner Sasaki

Op maandag heeft de loting plaatsgevonden van het Olympisch badmintonevenement in het perscentrum van het Olympisch park in London. Het badmintonevenement vindt plaats van zaterdag 28 juli tot en met zondag 5 augustus 2012. Alle 5 disciplines komen aan bod, te weten heren- en damesenkelspel, heren- en damesdubbelspel en het gemengddubbelspel. Suriname wordt door Virgil Soeroredjo vertegenwoordigd op het onderdeel herenenkelspel. De loting van het herenenkelspel verdeelt het Olympisch wedstrijdschema van de 40 geplaatste mannen in 16 poules te weten de groepen A tot en met P. De top 8 geplaatste spelers kregen 1 tegenstander middels loting aan zich gekoppeld, terwijl de nummers 9 t/m 16 geplaatsten 2 tegenstanders middels loting kregen. Soeroredjo werd geloot in een poule van twee bij de als 6e geplaatste Japanner Sho Sasaki.

Deze topspeler staat momenteel 7e op de wereldranglijst en is geen onbekende voor de Surinamer, die thans 240e staat op de wereldranglijst. Bijna 10 jaar geleden in 2003 troffen de spelers elkaar tweemaal. Bij de Carebaco Games van dat jaar op Trinidad en Tobago verloor het toen jeugdige Surinaamse talent in de 2e ronde met 2-15/4-15 in de toen nog oude puntentelling van deze Japanner Sho Sasaki. Later in datzelfde jaar 2003 wist Virgil Soeroredjo samen met z’n dubbelpartner Mitchel Wongsodikromo echter bij de Southern Pan Am Classic Miami International revanche te nemen door van deze zelfde Japanner Sho Sasaki verrassend te winnen met 15-5/15-13.

Het uiteindelijke wedstrijdschema met tijden van de 2012 Olympische Spelen moet nog bekend gemaakt worden, maar de verwachting is dat Soeroredjo op zaterdag 28 juli gelijk in actie komt. Inmiddels is hij vanuit Schiphol Amsterdam maandagmiddag gearriveerd in het Olympisch Dorp in London.

Dagblad SurinameDagblad Suriname – Suriname's Populairste Krant


Posted

in

by

Tags: