Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Lösche: “Minister Amoksi moet ballen tonen”

Lösche: “Minister Amoksi moet ballen tonen”

Assembleelid Tashana Lösche (NDP) is niet onder de indruk van het beleid van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol). Ze vindt dat de bewindsman meer daadkracht moet tonen. “En als het moet dat hij ook wat ballen gaat tonen, want hij is geruime tijd op het ministerie, en a san n’e go”, sprak Lösche donderdag tijdens een vergadering van De Nationale Assemblee (DNA).

Zij ondersteunde ABOP-assembleelid Edgar Sampie, die in een betoog wees op het tekort aan middelen voor Juspol. Lösche gaf aan dat zij een van de eerste leden is die om acute aandacht heeft gevraagd voor het ministerie.

“Na geluisterd te hebben naar het lid Sampie bekruipt mij het gevoel alsof er gespeeld wordt met de middelen van Juspol. Wat gebeurt er? Is dit een bewuste handeling om tekorten te doen in de begrotingen van Juspol?” aldus Lösche die benadrukt dat haar veiligheid en die van anderen in gevaar is.

Zich richtend tot haar collega-parlementariër zei Lösche: “Maar lid Sampie, ik zie uw minister hier niet. Ik wil de boodschap via u doen, om uw minister te zeggen dat hij vooral daadkracht moet tonen en als het moet dat hij ook wat ballen moet gaan tonen, want hij is geruime tijd op het ministerie en a san n’e go. We zijn het hier eens dat onze veiligheid in gevaar is, dus meldt u hem. Als er zoveel nood is op het ministerie, dan zou hij vandaag hier zijn om zijn leed met ons te delen.”

Sampie, die ook de ondersteuning kreeg van Patricia Etnel (NPS) merkte op dat de veiligheid in het land veel te wensen over laat. Hij citeerde president Chan Santokhi, namelijk dat voor wat veiligheid betreft eenieder verantwoordelijkheid moet nemen en over partij politieke grenzen moet stappen. “Maar ik moet het honderd procent terugzien bij het uitvoeren van beleid”, aldus Sampie.

Het kan er bij hem niet in dat een ministerie, belast met de veiligheid van de gemeenschap, moet knokken en bedelen om middelen om de achterstand in operationele kosten in te lopen.