Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Loon van 6000 ambtenaren wordt stopgezet

Loon van 6000 ambtenaren wordt stopgezet

Volgens het landsdienarensysteem zijn er ongeveer 54.000 personen in overheidsdienst; hiervan hebben 48.622 ambtenaren zich geregistreerd bij de verplichte Landsdienarenregistratie (LDR), wat neerkomt op 90 procent. Deze resultaten heeft minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) bekendgemaakt. Volgens de bewindsman is de LDR hiermee een succes.

Van de 6000 ambtenaren die zich niet hebben geregistreerd zal het loon stopgezet worden. Verder is er een groep van 5000 ambtenaren die zich wel heeft geregistreerd, maar zonder werkplek zit. Ambtenaren hebben ook de mogelijkheid voor vervroegde uitdiensttreding, mits ze voldoen aan de voorwaarden. Er hebben zich reeds 766 landsdienaren hiervoor opgegeven en de procedure is inmiddels ingezet.

Met de recente Landsdienarenregistratie heeft Biza meer inzicht gekregen in de competenties en kwalificaties van de ambtenaren, waardoor er een meersporig personeelsbeleid kan worden ontwikkeld en uitgevoerd. Op basis van de LDR wordt de betaalrol ook opgeschoond, persoonsgegevens zijn makkelijker te verifiëren en ook de personen die oneigenlijke betalingen krijgen. Per 1 januari 2024 wordt er een modern personeel informatiesysteem gelanceerd.