Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » ‘Lobi Sranan’-project Boy Scouts Suriname start vrijdag

‘Lobi Sranan’-project Boy Scouts Suriname start vrijdag

PARAMARIBO — De Boy Scouts van Suriname start vrijdag met haar ‘Lobi Sranan’-project, waarmee wordt beoogd de vlaggenparade terug te brengen op de basis- en VOJ-scholen. “Het hijsen van onze vlag en het zingen van ons volkslied zijn een symbool van liefde voor onze natie Suriname”, meent groepsleider Wilgo Koster. “Vaderlandsliefde is meer dan ooit belangrijk in deze tijd, gezien de actualiteiten op onze scholen.”

De Pater Anton Doniciegroep is de afgelopen periode druk bezig geweest het programma voor te bereiden. De kick-off is vrijdag om tien uur ’s morgens bij de Herman Jozefschool aan de Franklynweg, waar de scoutinggroep al langer dan veertig jaar jeugdigen opvangt om padvinderij te beleven. Maandag zijn de scouts om kwart voor acht bij de Sint Ceciliaschool.

“Leerlingen zullen het Surinaamse volkslied weer uit volle borst zingen om hun vaderlandsliefde te uiten”

Wilgo Koster

Aangegeven wordt dat vanuit de scholen in Latour te Paramaribo-Zuid de vleugels zullen worden uitgeslagen naar andere scholen. Deze zullen worden voorzien van de middelen die nodig zijn om de Surinaamse vlag te hijsen. Samen met de padvinders zullen de scholen worden bezocht en zullen de leerlingen worden geleerd de vlag te hijsen.

Koster: “Leerlingen zullen het Surinaamse volkslied weer uit volle borst zingen om hun vaderlandsliefde te uiten.” Het is volgens hem belangrijk dat het nationaliteitsgevoel extra wordt benadrukt op de scholen en dat jongeren worden gemotiveerd continu een noemenswaardige bijdrage te leveren aan hun natie.

Er wordt ook ondersteuning gevraagd van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om dit project succesvol uit te voeren. De Boy Scouts Suriname wordt ondersteund door het Centrum voor Communicatie & PR (CCPR), dat samen met Krakti Marketing de eerste partij vlaggen heeft gedoneerd voor de start van ‘Lobi Sranan’. “We zijn er nog lang niet en hebben nog meer vlaggen en vlaggenmasten nodig om ‘Lobi Sranan’ landelijk succesvol uit te voeren”, zegt Angela van der Kooye, voorzitter van CCPR.