Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Livo legt zere plekken U19-jongens volleybalselectie bloot

Livo legt zere plekken U19-jongens volleybalselectie bloot

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — Livo heeft de nationale U19-jongens volleybalselectie van Suriname een kopje kleiner gemaakt. In de tweede oefenpot op weg naar het Continental Championship werd Team Suriname zaterdagavond in de Amos Sporthal met lege handen heengezonden: 17-25, 26-28, 21-25.

Assistent-bondscoach Furgil Ong A Fat kijkt terug op een matige vertoning van de jonge selectiespelers. “We focussen ons nu op de pass, omdat het daar nog aan schort”, onderkent Ong A Fat, die net als bondscoach Antoine Vliet, toegeeft dat er nog werk aan de winkel is. Naast de pass wordt ook nog aandacht besteed aan combinatiespel als de bal makkelijk vanuit het veld van de tegenstander wordt overgespeeld. “We proberen ietwat af te wijken van standaard spel om de opponent zodoende met wat combinatiespel te verrassen.”

De nationale U19-jongens volleybalselectie van Suriname. Staand vlnr: bondscoach Antoine Vliet, Meson Anakaba, Anfernee Lee-A-Leong, Jahmit Jambo, Georgio Ceder, Gianni Ritfeld, Guillermo Linger, Carlos Orta Fellovè, assistent-bondscoach Furgil Ong A Fat. Hurkend: Brendan Hiwat, Siryan Meijer, Rowensly Sibendi, Roberto Benschop en Jael Margaret.

Zenuwachtigheid

Ong A Fat schrijft de slechte vertoning in de openingsset toe aan “zenuwachtigheid van de spelers.” Het ging daarna naar zijn zeggen iets beter. “Ons rallyspel komt nog niet opgang komt vooral bij ons positiespel.” De oefenpot kan volgens hem opzicht niet als slecht betiteld worden.

 “De opdrachten zijn voor tachtig procent uitgevoerd.” Joshua Jackson schitterde zowel bij de training eerder op de dag alsook de oefensessie tegen Livo van afwezigheid. “Jackson heeft door zijn afwezigheid een achterstand opgebouwd. We kijken na de training van zondagmorgen welke beslissing over hem genomen zal worden”, aldus Ong A Fat.