Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Livo en Yelyco blijven volleybalcompetitie dirigeren

Livo en Yelyco blijven volleybalcompetitie dirigeren

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — Livo en Yelyco blijven de mannen- en vrouwenhoofdklasse van de Surinaamse Volleybalbond dirigeren. Livo, titelpretendent bij de mannen, kreeg zaterdagavond tienvoudig kampioen Yelyco in de Amos Sporthal in een thriller ten onrder: 25-15, 23-25, 15-25, 25-15, 15-7.

Yelyco leek het mannenduel reglementair te gaan winnen aangezien Livo slechts vijf spelers ter beschikking had: David Pinas, Zefanio Breinburg, Faith Lavenberg, Joshua Dwarkasing en Björn Simons. De arbiters Chantal Karsters en Kim Sang Marshall stelden de wachttijd in.

“Ik ben blij dat we toch konden spelen en hebben gewonnen”

Livo-aanvoerder David Pinas

De partij ving aan nadat Ethan Asimia als zesde speler kwam aandansen. “Ik kan echt niet zeggen wat er met mijn medespelers vandaag aan de hand was”, zei aanvoerder Pinas na afloop desgevraagd tegen de Ware Tijd. “Ik ben blij dat we toch konden spelen en hebben gewonnen.”

Spelverloop

Zijn ploeg won de openingsset feilloos en vierde dicht tegen het einde van tweede periode al feest, voordat een punt was gescoord. Echter, bij 23-23 verdedigde Yelyco een aanval van Livo en kwam het op setpoint. Keven Sporkslede gaf Yelyco reden tot feesten toen hij het winnende punt uit een diagonale smash maakte en de setstand in evenwicht trok.

Yelyco nam zelfs een 2-1 voorsprong voordat Livo de tiebreak forceerde, die domineerde en de partij uiteindelijk in haar voordeel beslechtte. Hoewel Livo, dat tot nu toe door het verlies in de tweede ronde tegen ditzelfde Yelyco slechts één keer ten onderging, is Pinas van mening dat zijn ploeg “nog niet ready is voor de play-off”. “Het is nog niet wat het wezen moet, maar we blijven daar naartoe toewerken.”

Casey Foe-A-Man van de opponent hield het op “de focus bij ons is nog niet daar”. “We zijn wel op de goede weg om beter te worden. We zijn altijd ready om te spelen en dat zal ook het geval zijn voor de play-off.” Yelyco gaat naar zijn zeggen weer eens haar beste beentje voortzetten.

Yelyco-spelverdeelster Chagnaz Fränkel (15) zet de bal op voor Zefanja Sporkslede in de partij tegen Gideon.

Motivatie

Yelyco toonde zich bij de vrouwen ook in de derde finale re-match de betere van Gideon door in vier sets te winnen: 25-14, 20-25, 25-16, 25-20. De ploeg behield daarmee haar perfecte staat van dienst.

Saïda Loe Sack Sioe, die langs de lijn stond, paste verschillende opstellingen toe. “Om de motivatie binnen het team erin te houden. We proberen zo ook de skills van andere speelsters uit”, verklaarde de coach Ze nam Zefanja Sporklede als voorbeeld. “We hebben haar door het midden en van buiten laten aanvallen en ze heeft het goed gedaan.”

Jona Tammenga van de tegenstander liet weten dat het bij hem “een hele klus is om het team op scherp te houden”. “De nieuwe speelsters doen hun best, maar moeten nog verder ingewerkt worden”, bekende de oefenmeester, die voor zijn vader Dieter inviel. Voor hem is nu belangrijk “het team speelklaar krijgen”. “We moeten vooral gaan werken aan teamspirit”, aldus Tammenga.