Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Liever een grijze muis dan een hersenloze garnaal

Liever een grijze muis dan een hersenloze garnaal

Onlangs verscheen een artikel van de heer Hikmat Mahawat Khan op de nieuwssite van Suriname Herald onder de kop “Tap a grillplaat: VHP-assembleelid Niesha Jhakry”. Als DNA-lid wil ik er niet veel woorden aan vuil maken. Ik kan heel goed omgaan met kritiek, zijn artikelen prikkelen mij niet. Ik vind het ronduit een nutteloos artikel. Mahawat Khan gaan we niet op de grillplaat plaatsen maar op een chulha (kleioven) totdat hij het beseft dat de samenleving geen enkele boodschap heeft aan zijn waardeloze artikelen.

Hikmat is een aandachtzoeker, hij heeft ook geprobeerd bij Nederlandse organisaties maar werd resoluut afgewezen. Nu is zijn focus Suriname, hij probeert de Surinaamse samenleving te bedonderen met zijn artikelen. Volgens zijn vrienden lijdt hij aan een theatrale persoonlijkheidsstoornis, hij houdt van veel aandacht en heeft de neiging om zijn gevoelens flink aan te dikken en deze op een dramatische manier te brengen. Als hij niet in het middelpunt van de aandacht staat, is zijn teleurstelling heel groot.

Liever een grijze muis dan een hersenloze garnaal. Het is duidelijk dat hij geen visie heeft, hij is een marionet en loopt constant aan de leiband van de NDP en de beweging van Passie voor Suriname. De heren mr. Robby Makka, Idris Naipal en Sunil Sookhlall, hebben hem vaak een pak rammel gegeven, derhalve ga ik niet breedvoerig in op zijn nutteloze kritiek.

Hikmat zegt dat Niesha Jhakry nimmer een materiële bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het land. Hij moet beter research gaan doen, maar ja als je geen hersenen hebt ga je het ook niet kunnen doen. Mensen die mij kennen weten wat ik doe voor hun en dat ik ze het recht op privacy van hun issues gun en daarmee geen publieke stunts zit te maken om mijn bijdrage te promoten en kenbaar te maken met misbruik van hun noden. Dat noemt men leedvermaak.

Hij praat over stranden, zo te zien weet Mahawat Khan veel van stranden, kennelijk vertoeft hij vaak op de stranden van Nederland zoals Terschelling en andere stranden. Liggend op het strand pakt hij kennelijk zijn mobiel om zijn nutteloze artikelen te schrijven, vooral gericht tegen de VHP en haar DNA-leden. Wie neemt nou Hikmat Mahawat Khan serieus?

Hij heeft de mond vol van de ontwikkeling van Suriname maar zijn bijdrage is zero. Kan hij aantonen welke bijdrage hij levert of geleverd heeft? Alleen met de grote mond een bijdrage leveren brengt moesje niet naar Parijs. Daar schieten we niet mee op. Suriname is klein en al gauw raak ik geïnformeerd over de lijnen van bewegingen naar de partij van mijn collega oppositielid.

Als outsider probeert hij in de bres te springen voor mijn collega oppositielid met een below the belt persoonlijke aanval tegen mij gericht omdat ik hem de spiegel heb voorgehouden in een schriftelijke publieke discussie. Hopelijk krijg je als beloning ooit eens een broodschrijversfunctie van hun, wie weet.

Heeft Hikmat Mahawat Khan niet berekend hoeveel de NDP-assembleeleden het land kosten? Bereken ook de kosten van de NDP-leden van de periode 2010-2020 en de kosten van de meer dan 70 gereshuffelde ministers en departementsdirecteuren. Ik hoop niet dat de calculator van rekenmeester Hikmat stukgaat bij het berekenen van de kosten.

Heer Hikmat, waarom calculeer je niet voor de gemeenschap dat met de hoge rente die nu betaald wordt aan de schuldeisers, daarmee duizenden woningen gebouwd konden worden voor de armen? Dat ga je niet doen want daarmee ga je de NDP schaden. Met de besparing op de rente kon de regering veel meer doen aan sociale projecten en andere zaken.

De gevluchte ex-minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, is met alle computers en data van de financiële administratie ervandoor gegaan zodat het voor deze regering een immense puzzel is geworden om de sporen te vinden waar al het geleend geld is gegaan. En tegelijkertijd moet deze regering zien te dealen met sociale onrusten, onderhandelingen met schuldeisers en sociale organisaties vanwege achtergelaten schulden.

Voordat Hikmat Mahawat Khan de volgende keer weer een below the belt zinloos artikel over mij of welk andere collega assembleelid gaat schrijven wil ik hem adviseren om naar Suriname te komen en te duiken in heel wat data van ons nationaal archief. Daar gaat hij veel feiten vinden in kranten en documenten die veel onzinnigheden uit zijn ingezonden artikelen zullen weghalen en deze meer opbouwende waarde zullen geven voor de Surinaamse gemeenschap.

Niesha Jhakry