Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Lezing: Het einde van de Marronpolitiek is in zicht

Lezing: Het einde van de Marronpolitiek is in zicht

PARAMARIBO- Op dinsdag 8 mei verzorgt Julian S. With, auteur van het boek Het komt nooit meer goed , een lezing met als titel: Het einde van de Marronpolitiek is in zicht: goddank! Dat meldt With vandaag aan GFC Nieuws. With zal niet alleen zijn kritische licht laten schijnen over de Marronpolitici, die volgens hem een historische kans onbenut hebben gelaten om van betekenis te zijn voor hun achterban, hij zal ook de NPS en de NDP op de hak nemen. De politieke praktijk heeft aangetoond dat deze partijen geen alternatief vormen voor het Marronelectoraat.

With zal ook enkele bekende Surinamers op de hak nemen. Zo stelt hij dat met de kennis van nu, hij in zijn vorige lezing Kenneth Sloote niet voor het hoofd had moeten stoten door toen te stellen dat de Surinamers die hier in Suriname wonen met hun corrupt gedrag de ontwikkeling van het land frustreren. Hij zal daarom zijn excuses aan Sloote aanbieden.

De overige bekende personen die op deze avond zijn ‘aandacht’ krijgen, zijn:

August Boldewijn (de voorzitter van de NPS moet een voorzitter zijn van alle Surinamers)

Ronald Venetiaan (het orakel over klinkers en medeklinkers; het uitblijven van een onderzoek naar de reden waarom de kiezers de NPS de rug toe hebben gekeerd)

Hans Breeveld (project Democracy for youngsters)

Ronald Assen (Surinames grootste ‘statisticus’ die nooit kritiek geleverd heeft op de opiniepeilingen van het IDOS)

Armand Zunder (geen publicaties over wat hij tot nu toe bereikt heeft met Oen Bondroe)

Arnold Kruisland, de NPS-bestuurder (de Marrons hebben gepoept op het bord dat ze te eten gaf)

Mr. Gopalrai (publicaties Linke rechters)

Ruben Roozendaal (heeft  volgens With13 kinderen bij 7 verschillende vrouwen; de vrouwenbeweging in Suriname kwam niet in beweging)

With heeft ook ernstige kritiek op de viering van de Blakamandei dit jaar en de bijeenkomst van een kerkgemeenschap enkele maanden geleden om te bidden voor vermindering van het aantal verkeersdoden vindt hij alles behalve realistisch. In geen enkel land in de wereld is het aantal verkeersdoden omlaag gegaan door te bidden. De lezing vindt plaats in het SPA-gebouw aan de Fred Derbystraat en duurt van 19.30 tot 22.30 uur.


Posted

in

by

Tags: