Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Levering materiaal voor e-ID-kaarten blijft uit, CBB kampt met tekort

Levering materiaal voor e-ID-kaarten blijft uit, CBB kampt met tekort

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) kampt nog steeds met het tekort aan materiaal voor de aanmaak van de e-ID-kaarten. Het materiaal is nog niet aangeleverd ondanks er al is betaald, zegt de minister van Binnenlandse Zaken (Biza), Bronto Somohardjo.

“We hebben vanaf vorig jaar betaald, de staat heeft haar verplichting gedaan, maar het ligt aan de leverancier nu om het materiaal aan te leveren,” merkt de bewindsman op. De minister weet niet waarom het materiaal nog niet binnen is. Volgens Somohardjo wordt de levering van het materiaal ook beïnvloed door de oorlog in Oekraïne en is er tevens een tekort aan chips.

Burgers die e-ID-kaarten willen laten maken bij het CBB krijgen te horen dat er geen materiaal beschikbaar is voor de productie. Ze worden gevraagd om een SMS af te wachten.

Burgers krijgen ook te horen dat de foto’s soms te donker zijn en daarom niet geschikt voor de e-ID-kaarten, waardoor ze terug moeten komen voor een nieuwe foto. Dit wordt als vervelend ervaren.

Daarnaast worden burgers geïnformeerd dat de kwitanties soms niet goed worden gescand en ze terug moeten naar het CBB om die opnieuw te laten scannen, omdat het systeem soms uitvalt.