Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Leningengrens vorige regering Suriname effectief

Leningengrens vorige regering Suriname effectief

PARAMARIBO, 27 apr – De leningengrens (officieel: leningenplafond) van de regering Venetiaan werpt vruchten af. Volgens minister Ramon Abrahams van Openbare Werken heeft de grens invloed op de sociale woningbouw. Het aanvankelijk groter ingeschaald woningbouwproject is gesnoeid. In plaats van direct vijfduizend woningen, komen er duizend.

De vijfduizend zouden dal bij aanvang worden gebouwd. Met het Chinese Dalian is daar een overeenkomst voor getekend. “Maar vanwege het bedrag en het leningenplafond, hebben we gekozen voor een gefaseerde bouw, waarbij duizend woningen per jaar gebouwd zullen worden”, zegt Abrahams tegenover de Ware Tijd. Het is precies het effect dat de vorige regering voor ogen had. Populisme mocht nooit meer de overhand krijgen op economische realiteit.

Geen herhaling dus van de ravage die de regering van Jules Wijdenbosch naliet in de jaren negentig. De regering Venetiaan voerde de wet op het Leningenplafond om geen andere reden in. Volgens Abrahams is in fases werken de enige mogelijkheid. “Als we het op deze manier doen, zitten we binnen de perken van de wet, die zeker niet overschreden mag worden. We hebben in samenwerking met het ministerie van Financiën en de Centrale Bank van Suriname gekozen voor dit model.”


Posted

in

by