Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Leerkrachten binnenland vermoedelijk teruggehaald naar Paramaribo vanwege waterproblemen

Leerkrachten binnenland vermoedelijk teruggehaald naar Paramaribo vanwege waterproblemen

Op diverse scholen in het binnenland is er een groot tekort aan water. Leerkrachten en ook bewoners hebben onlangs alarm geslagen over de situatie. De redactie van Dagblad Suriname verneemt dat er op sommige plekken helemaal geen water uit de kraan komt. Vooral op Bronsweg zou dit een groot probleem zijn. De redactie verneemt ook, dat de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, SWM, zich afgelopen dinsdag is gaan oriënteren in dat gebied.

Op social media worden berichten gedeeld, dat de leerkrachten terug worden gehaald naar Paramaribo, omdat zij onder dergelijke omstandigheden niet kunnen werken. Zo zouden de leerkrachten niet beschikken over schoon drinkwater. Ook werd aangegeven dat leerkrachten samen met leerlingen water uit de kreken moesten halen om bijvoorbeeld toiletten door te spoelen.

Vooralsnog heeft het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur geen duidelijkheid verschaft in deze kwestie. Velen in de samenleving vinden het erg dat de kinderen in het binnenland steeds weer achter raken met de leerstof. Vorig schooljaar hebben de dorpen in het binnenland ook te kampen gehad met overstromingen.
SK