Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Leeflang: De bonden zijn onstatutair geschorst

Leeflang: De bonden zijn onstatutair geschorst

PARAMARIBO – Murwin Leeflang, algemeen secretaris van de vakcentrale De Moederbond zegt, desgevraagd, aan GFC Nieuws dat de 21 bonden onstatutair geschorst zijn door voorzitter Errol Snijders. De bonden accepteren dit niet.

De geschorste bonden hebben de voorzitter een brief geschreven waarin gevraagd wordt dat hij op zeer krote termijn een Algemene Ledenvergadering (ALV) uitschrijft om hen duidelijk te maken hoe hij ertoe gekomen is deze stap te ondernemen.

Volgens Leeflang hebben de bonden sinds 2010 geen financieel verslag ontvangen over de periode 2003-2010. Daarom hebben deze bonden duidelijk aan het bestuur te kennen gegeven geen contributie meer te zullen betalen zolang er geen financieel verslag komt. Leeflang benadrukt dat behalve hem als lid van het hoofdbestuur er ook andere hoofdbestuursleden zijn (hij wil geen namen noemen) die niet op de hoogte zijn van deze handeling van de voorzitter.

Leeflang zegt dat de bonden nog steeds leden zijn van De Moederbond en daarom een vergadering aanvragen. De logica wijst uit dat indien Snijders een vergadering wil uitschrijven hij eerst de schorsingsbrieven ongedaan moet maken, want hij heeft 80 % van zijn lidbonden geschorst. De geschorste bonden zien, zegt Leeflang, de weg naar de rechter als het laatste alternatief omdat zij de vakcentrale op geen enkele wijze willen schaden. Hij vindt het erg dat de laatste tijden binnen de media met vuil gesmeten wordt richting De Moederbond.

Snijders om een korte reactie gevraagd laat weten niet via de pers te willen communiceren over het onderhavige. Ondertussen heeft ook erevoorzitter Fred van Rusel zijn stem laten horen en zegt het erg te vinden dat De Moederbond nu ten gronde wordt gericht na alle moeite die hij en enkele anderen in de moeilijke tijden (1982-1987 onder militair dictatuur) zich hebben getroost om De Moederbond weer een waardige plaats te geven binnen de vakbondswereld in ons land.


Posted

in

by

Tags: