Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Landelijke veiligheidsoperatie: boetes, drugs, arrestaties en inbeslagname voertuigen

Landelijke veiligheidsoperatie: boetes, drugs, arrestaties en inbeslagname voertuigen

PARAMARIBO — Tijdens een landelijke veiligheidsoperatie zijn hasj, marihuana, sukru en dertien flesjes vloeibare drugs Pokémon in beslag genomen. Vijf personen werden daarbij opgebracht, omdat ze de wet Verdovende middelen hebben overtreden.

Eveneens vond er een inval plaats bij een bekende drugshol aan de Drambrandersgracht, waarbij er twee verdachten werden aangehouden. In de woning stuitten de wetsdienaren op verschillende drugssoorten. Daarnaast werden er in het toilet sporen aangetroffen van vermoedelijk marihuana die was doorgespoeld.

Tijdens de landelijke operatie werden er 412 snelrecht processen-verbaal uitgeschreven, werd SRD 19.130 aan verkeersboete geïnd, werden twee bromfietsen in beslag genomen en werden 1.437 voertuigen gecontroleerd. Het gros van de overtreders had de wagen niet herkeurd of verzekerd, reed met micaplaten op de kentekenplaat of slechts één koplamp functioneerde.

De landelijke veiligheidsoperatie vond tussen zes en negen uur ’s avonds plaats. Beoogd wordt de criminaliteit te bestrijden. De Regio Bijstandsteams, het Arrestatieteam, de Motor Surveillancedienst, het Verkeer Handhavingsteam en de afdeling Automatische Nummerplaten Registratiesysteem werden ondersteund door het Korps Penitentiaire Ambtenaren en de Militaire Politie.