Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Kwatta Beach Wrestling Fest op komst

Kwatta Beach Wrestling Fest op komst

De Surinaamse Worstel Federatie (SWF) organiseert zondag de Kwatta Beach Wrestling Fest. Dit is een kwalificatietoernooi voor de 3de Barbados Beach Wrestling Cup. Het wordt een open toernooi, waarbij worstelaars zullen uitkomen in de klassen -70kg, -80kg, -90kg en 90+kg. Er zal ook een U-18 klasse zijn. Naast de kwalificatiewedstrijden zullen er ook andere match-ups zijn.

Suriname won vorig jaar in alle klassen de hoofdprijs tijdens dit grootste beachtoernooi van het Caribisch gebied. Leandro Dongo (kampioen 80+kg), Widesh Ramcharan (kampioen -80kg) en Nawien Bepat (kampioen U-18) haalden allemaal goud. Voor 2018 zijn de klassen uitgebreid.

Dit jaar wordt dit toernooi nog groter met deelnemers uit Haïti, Bolivia, Bahama’s, Cuba, Trinidad, Barbados, Jamaica, St. Vincent & The Grenadines, Canada en mogelijk ook Guyana.

De SWF doet er alles aan om met een afvaardiging haar titel te gaan verdedigen. Momenteel zijn de ticketprijzen naar Barbados heel hoog, niet minder dan US$ 750. De wedstrijden op Barbados zijn op 3 en 4 november.

Op 3 november zijn het vrijestijl wedstrijden op de mat, op 4 november de beachwedstrijden op Pirate Cove Beach in Bridgetown.

De laatste worstelactiviteit voor dit jaar in Suriname is het nationaal kampioenschap vrijestijl 2018, dat december wordt gehouden.