Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » KPS: ‘Motief moord en zelfmoord nog onbekend’

KPS: ‘Motief moord en zelfmoord nog onbekend’

WANICA — Het motief dat heeft geleid tot de moord van de 54-jarige B.K. en de zelfmoord van de één jaar oudere R.S. is vooralsnog onduidelijk, meldt de voorlichtingsafdeling van het Korps Politie Suriname dinsdag in een bericht. R.S. heeft maandag aan de Vredeslustweg zijn goede vriend B.K. met een jachtgeweer om het leven gebracht, waarna hij de hand aan zichzelf sloeg. Het verdere onderzoek is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Bij aankomst van de politie van de Nieuwe Grond waren beide mannen al overleden. Op de stoffelijke overschotten zal obductie worden gepleegd. Het jachtgeweer is in beslag genomen.

Volgens het voorlopige onderzoek hadden de twee mannen dagelijks contact. Ook maandag was dat niet anders. R.S. belde B.K. om hem te komen helpen met het afronden van een vergaarbak die zij hadden gemaakt. Op een onbewaakt moment moet R.S. naar binnen zijn gelopen en zich hebben bewapend met een jachtgeweer, waarmee hij zijn vriend in diens hoofd schoot. De man liep vervolgens zijn woning binnen en maakte een voortijdig eind aan zijn eigen leven.