Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » KPS hield discussiedag

KPS hield discussiedag

Panellid drs Harry Mungra aan het woord. Foto: E. Klas/KPS

PARAMARIBO-Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft op vrijdag 18 mei een discussiedag gehouden in de University Guesthouse aan de Leysweg. De discussie had als thema: ‘Integriteit als voorwaarde voor imagoverbetering binnen het KPS’.

Het doel van deze discussie was om het inzicht te verdiepen en oplossingen aan te dragen om de integriteit van de politie als organisatie te verbeteren.

Deze activiteit was een initiatief van de korpsleiding naar aanleiding van recente ernstige integriteitsschendingen gepleegd door politie-ambtenaren en een kort geleden gepubliceerd UNDP-rapport waarbij is aangegeven dat het gedrag van de Surinaamse politie naar de burgerij toe verbetering behoeft.

Er zijn inleidingen verzorgd door dr Hans Breeveld, drs Harry Mungra, drs Frank Soe-Agnie en commissaris van politie Agnes Daniël. Zij waren ook de panelleden tijdens de discussieronde.

Zowel politie-ambtenaren als stafmedewerkers, op alle niveaus, hebben de lezing bijgewoond. Voorstellen voortgekomen uit de discussie zullen worden meegenomen in het integriteitsbeleid van het korps.