Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » KPS deelt statistieken Landelijk veiligheidsoperatie

KPS deelt statistieken Landelijk veiligheidsoperatie

PARAMARIBO — De politie heeft vrijdag tijdens een landelijke veiligheidsoperatie (LVO) 110 processen-verbaal uitgeschreven en totaal SRD 23,700 aan boete geïnd. De meest voorkomende overtreding is het rijden met een niet ter herkeuring aangeboden voertuig.

Tijdens de LVO zijn er in totaal 2050 voertuigen gecontroleerd, waarvan 78 bestuurders in overtreding waren voor het rijden met een niet gekeurd voertuig, verder zijn 43 mensen zijn op de bon gezet voor het rijden met micaplaten aan het kenteken nummer, van 31 voertuigen deed maar één van de twee koplampen het en waren 22 voertuigen niet verzekerd.

De operatie is uitgevoerd door de politie van de verschillende gespecialiseerde eenheden met ondersteuning van het Korps Penitentiaire Ambtenaren en de militaire politie tussen vijf uur ’s middags en negen uur ’s avonds.

Inbeslagname

De politie heeft twee gasbuksen, één dolkmes, zes sloffen illegale sigaretten en één bromfiets in beslag genomen. De verdachte met de zes sloffen illegale sigaretten werd tijdens de roadblock te Monkshoop aangehouden voor het overtreden van de wet tegengaan smokkelen, maar werd na het betalen van een boete heengezonden.

De maritieme politie heeft bij controle op een vissersvaartuig een kopie visvergunning in beslag genomen. De kapitein van de boot werd aangezegd om de originele visvergunning op de afdeling Maritiem te overleggen.