Home » Surinaams nieuws » Koploper Robinhood eenvoudig langs SNL

Koploper Robinhood eenvoudig langs SNL

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Robinhood heeft de Sporteenheid Nationaal Leger (SNL) voor de tweede keer dit seizoen verslagen. Na een 3-0 ruststand werd het zondagavond 4-0 voor de landskampioen.

Door het verrassende verlies van Inter Moengotapoe tegen Transvaal (1-2) is het verschil tussen koploper Robinhood en haar Moengonese rivaal zes punten: 44 om 38. Transvaal is derde met 33 punten.

“De bedoeling is dat je altijd scherp moet blijven”

Robinhood-coach Gödeken

Coach Roberto Gödeken sprak van een “matige wedstrijd”. “We hebben in de tweede helft weinig kunnen scoren vanwege concentratieverlies in de voorhoede. Je merkt dat de koelbloedigheid te wensen overlaat tegen zulke tegenstanders. De bedoeling is dat je altijd scherp moet blijven. Consistentie is belangrijk. Ondanks de wissels die we plegen, moet elke speler zich aan ons spel kunnen aanpassen.”

Legio kansen

In een haast leeg Franklin Essed Stadion startte Robinhood heel sterk. Don Tuur, die een sleutelrol vervulde, maakte al in de derde minuut de 1-0. Daarna volgden er vier tot vijf doelrijpe kansen, die niet werden benut.

Pas in de 35ste minuut werd de score verdubbeld. Na een goede actie van Jamilhio Rigters op de linkerflank tikte SNL-verdediger Julian Haltman de voorzet ongelukkigerwijs in eigen doel: 2-0. Shaquille Caïro, topscorer van de competitie, pakte twee minuten vóór rust zijn negentiende treffer van het seizoen: 3-0.

Na de rust kwamen Roché Rosebel, Rigters en Cairo vaker dichtbij een goal, maar ze hadden geen succes. Uiteindelijk was het Dimitrio Andro, die de afgelopen wedstrijden schittert, die de 4-0 maakte na een sterke aanval vanuit het midden.

Bij SNL lukte het helemaal niet in de aanval. Desondanks zei coach Imro Sleur tevreden te zijn over zijn spelers. Hij ontkende niet dat er werk is aan de winkel. “Als je wist wat ik had aangetroffen en wat ik nu zie van deze groep spelers dan zijn ze vooruitgegaan. Alleen moeten ze nu de opdrachten beter uitvoeren; veel beter dekken en niet uit elkaar spelen.”