Home » Surinaams nieuws » Koi Carper op voorsprong in SBA play-offs

Koi Carper op voorsprong in SBA play-offs

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — Koi Carper heeft in game 1 van de play-offs van de Surinaamse Basketbalassociatie geen fouten gemaakt. De semikampioen van 2022 stuurde rivaal De Arend zondagavond in de Ismay van Wilgen Sporthal met 76-64 terug.

Bij de rust stond het, nadat Gylan Watamaleo uit een at-the-buzzer jumper scoorde, nog 32-29 voor Koi Carper, dat in de tweede helft afstand nam van de ploeg uit Frimangron. Danzell Anantoewe gaf Koi Carper halverwege de derde quarter vleugels toen hij uit een ‘one-handed’ dunk scoorde over Kelvin Monkau van De Arend.

“Het was niet uitmuntend, omdat we gekke fouten hebben gemaakt”

Ludwig Belgrave, coach Koi Carper

Onder meer Watamaleo, Darryl Tolud, Chaief Wielingen en aanvoerder Earvin de Randamie hielpen de latere winnaar verder afstand nemen. Wielingen zorgde met nog 6:22 in het vierde spelbedrijf zelfs voor 71-51 voordat Chayf Elburg, Monkau en Emile la Rose het gat voor De Arend probeerden te beperken. Koi Carper won uiteindelijk met 76-64.

Slimmer spelen

“We hebben onze game gespeeld”, liet Koi Carper-coach Ludwig Belgrave na afloop tegenover de Ware Tijd weten. “Het was niet uitmuntend, omdat we gekke fouten hebben gemaakt.” Hij wijst op vooral fouten in de verdediging.

“We moeten dat gaan herstellen in de tweede game want het kan niet dat je met twintig punten voorstaat en maar met een verschil van twaalf wint. We moeten dus slimmer gaan spelen vooral in de verdediging. We hebben ook wel wat easy baskets gemist, maar onze verdediging moet beter”, aldus Belgrave.

Tegenhanger Humphrey Eendragt geeft toe dat teveel individuele acties in de tweede helft zijn ploeg de das om hebben gedaan. “We moeten gaan leren om samen te blijven spelen en geen zaken forceren”, stelt de oefenmeester van De Arend. “We kunnen veel beter vooral in de defense, maar vanavond was even aftasten.”

Eendragt onderkent dat zijn team voorsprongen moet leren behouden. Koi Carper nam haar eerste voorsprong naar het einde van de eerste quarter toe en keek niet meer achterom. “Het heeft ook gelegen aan onze verdediging, maar we komen terug in game 2”, aldus Eendragt. Cliff Forster en De Randamie eindigden elk met vijftien punten bij Koi Carper. Elburg werd met negentien topscorer bij De Arend.