Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Knip & Stik levert elf geslaagden af

Knip & Stik levert elf geslaagden af

PARAMARIBO — Paidjem Ngadijo, Sarafina Waipoe, Saluna Koebeer, Larissa Kloof-Mijnals, Bina Ghisaidoobe-Algu, Rosita Moenier-Kasi, Poernawatie Goedoen-Agnoe, Ragini Mahes-Soechit, Ilse Sewdin, Soenitadebie Ramlagan en Mairoennisha Khodabaks hebben het basisdiploma ‘The First’ behaald bij modevakschool Knip & Stik. Voor het examen van zaterdag moesten zij eigen kleding ontwerpen. Deze werd op de rode loper gepresenteerd.

De modevakschool begon enige jaren geleden met deze opleiding te Highway en Charlesburg om vrouwen de mogelijkheid te bieden een vak aan te leren en daarmee aan broodwinning te doen. Indra Salik van Organisatie Hindoe Media stond stil bij de inzet en ijver die de dames de afgelopen vijftien maanden hebben gedemonstreerd om de eindstreep te behalen.

“Voor zij die financieel niet sterk staan, wordt met een ondernemer de mogelijkheid bekeken om ‘kansarme modisten’ een cursus en naaimachine te doneren”

OHM adviseerde de geslaagden in hun buurt met hun modistenberoep te beginnen en uit te breiden. Voor zij die financieel niet sterk staan, wordt met een ondernemer de mogelijkheid bekeken om ‘kansarme modisten’ een cursus en naaimachine te doneren, zodat ze voor hun gezin kunnen zorgen. Bij de diploma-uitreiking was ook minister Marciano Dasai van Ruimtelijke Ordening en Milieu aanwezig. Sharmieladevi Raghoebarsing-Doerga is cursusleider van de modevakschool.