Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » KLM schaft op meer vluchten gratis koffer af

KLM schaft op meer vluchten gratis koffer af

In navolging van de Europese vluchten en die naar Canada en de VS, schaft KLM ook op de lijndiensten naar Midden- en Zuid-Amerika de gratis ruimbagage af. Wie in Economy Class een koffer wil meenemen, moet daar voortaan voor bijbetalen.

De maatregel, die eveneens door zusterbedrijf Air France wordt ingevoerd, leidt volgens KLM tot lagere ticketprijzen en meer flexibiliteit voor de reiziger. Een koffer meenemen kan tegen bijbetaling van minimaal 50 euro. Handbagage mag wel gratis mee, mits het gewicht daarvan niet hoger is dan 12 kilo, meldt zakenreis.nl.

Reismedia heeft met KLM contact opgenomen voor meer informatie. Het is bijvoorbeeld nog niet duidelijk of er op alle routes naar de Amerika’s voor een koffer bijbetaald moet worden, of dat er enkele uitzonderingen gelden. In het boekingssysteem staat dat ruimbagage op vluchten naar Paramaribo en Mexico gratis blijft.

KLM heeft inmiddels gereageerd. De gratis ruimbagage wordt op alle lijndiensten naar de Amerika’s afgeschaft. Op de routes naar Afrika en Azië zijn andere “marktontwikkelingen” gaande, en daarom mogen passagiers daar nog wel zonder bijbetaling een koffer meenemen.