Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » KLM Cargo heeft weeskinderen met HIV in het zonnetje gezet

KLM Cargo heeft weeskinderen met HIV in het zonnetje gezet

PARAMARIBO – Een comité van vijf vrijwillige KLM Cargo medewerkers organiseerde een inzamelingsactie voor een weeshuis in Suriname. Het comité heeft ervoor gekozen om de opbrengst te schenken aan Stichting Claudia A. De stichting vangt kinderen met HIV op in een weeshuis.

John Oosterbaan is een van de leden van het comité. Dat doet hij naast zijn normale baan als Head of Operations bij KLM Nederland. “Het weeshuis is in een slechte staat. Van de regering ontvangt de stichting een maandelijkse subsidie, maar deze subsidie is bestemd voor de eerste levensbehoeften, kleding en scholing”.

De opbrengst van de inzamelingsactie is 2.665 euro en een container vol met knuffelberen, spelletjes en boeken. Ook organiseerden ze een grote sportdag voor de kinderen. Hotel Torarica sponsorde de dag met drinken, springkussens en dergelijke.

“We hebben de kinderen de hele dag in het zonnetje gezet. Ze werden met bussen opgehaald en naar een sportveld gebracht. Daar hebben ze eerst lekker gegeten. Collega Rob Mousa en zijn vrouw hebben verse bami, nasi en saté voor ze gemaakt. Daarna hebben we spelletjes gedaan, zoals voetbal, hardloopwedstrijdjes, flessen water omgooien en stoelendans. Vervolgens hebben we symbolisch het bedrag aan de Stichting overhandigd. En, heel bijzonder, we hebben een gehandicapt meisje een op maat gemaakte rolstoel kunnen geven. Aan het eind van de dag kreeg elk kind een volle schooltas, een spelletje en knuffel.”

Alle spelletjes, speelgoed en boeken die niet zijn uitgedeeld, worden opgeslagen in het weeshuis, zodat de kinderen kunnen blijven spelen. Het geld wordt in overleg met KLM Cargo gestoken in projecten die het leven van de kinderen verbeteren.