Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Kleine ondernemers trekken veel aandacht op Suriname Tourism Festival 2023 

Kleine ondernemers trekken veel aandacht op Suriname Tourism Festival 2023 

Het Suriname Tourism Festival 2023, dat plaatsvond op 27 september ter afsluiting van de toerisme maand, was een ware viering van cultuur, ondernemerschap en creativiteit. Dit evenement, georganiseerd door het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) in samenwerking met het Directoraat Toerisme, bracht kleine ondernemers uit Suriname bijeen om hun producten te laten zien en de culturele diversiteit van het land te vieren.

Een van de kleine ondernemers van het festival is Linda van Switi Momenti Candles and Crafts. Linda deelt haar enthousiasme over de kans om deel te nemen aan dit festival, waar zowel Surinamers als buitenlanders konden genieten van wat zij te bieden had.

“Het is een geweldig idee van de organisatie om zoiets te organiseren, zodat wij als kleine ondernemers ook de kans krijgen om onze producten te showen”, merkt ze op.

Voor Linda en vele andere kleine ondernemers was het festival een unieke gelegenheid om hun craft te tonen en te verkopen aan een groter publiek. Het thema van het festival, “liefde voor eigen land,” weerspiegelde zich in de trots die ze voelden om deel uit te maken van deze viering van de Surinaamse cultuur. Bij de stand van Switi Momenti Candles and Crafts waren de decoratieve geurkaarsen in de vorm van cocktail drankjes de absolute eyecatchers. 

Naast de verschillende craft, art, bijoux, specerijen, vruchten en producten standjes, waren er ook optredens van culturele dansgroepen en individuele artiesten. Deze artistieke uitingen weerspiegelden de rijke culturele erfenis van Suriname en voegden een extra laag van betekenis toe aan het evenement.

Niet alleen de lokale ondernemers waren vertegenwoordigd, maar ook enkele ambassades namen deel mee. Het festival was daarnaast ook gericht op gezinnen, met tal van activiteiten en attracties voor kinderen, zoals kleuren, knutselen, henna-tatoeages, LED ballonnen, suikerspin en popcorn.
SD