Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Kinderen starten het nieuw schooljaar ‘fris’

Kinderen starten het nieuw schooljaar ‘fris’

Paramaribo Lions Club Paramaribo West (LCPW) bekend in onze samenleving en actief met het uitvoeren van projecten om onze medeburgers te ondersteunen. LCPW zal zondag het project “Back to school hairpolish” uitvoeren samen met Magic Barbershop.

Eigenaar Bryan Tuur van Magic Barbershop voert dit project al twintig jaar uit. Dit jaar zullen ongeveer 125 kinderen geknipt, gewassen en gevlochten worden. De groep bestaat uit 63 jongens en 68 meisjes variërend in de leeftijd van 5 – 16 jaar.

De kinderen zijn afkomstig van Huize Campagne en Nos Kasitas. Tuur geeft aan dat hij het belangrijk vindt als kapper dat kinderen die niet meer thuis wonen ook de aandacht moeten krijgen om fris het nieuwe schooljaar te starten.

De haren van de kinderen zullen niet alleen verzorgd worden maar deze activiteit zal er ook voor zorg dragen dat de kinderen worden voorzien van een hapje en drankje. En uiteraard zal de dag muzikaal ondersteund worden door een DJ.

LCPW clubpresident Glenn Noter geeft aan dat deze activiteit geplaatst dient te worden in de centennial doelstellingen van Lions Club International (LCI)namelijk: “YOUTH”. LCI bestond in 2017 100 jaar. Het streven van LCPW is om dit fiscal year projecten uit te voeren die de internationale centennial doelen bevatten.