Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Kim Jong-un beëindigt bezoek aan Rusland

Kim Jong-un beëindigt bezoek aan Rusland

Kim Jong-un heeft zijn bezoek aan Rusland beëindigd, waarbij de focus lag op militaire kwesties. Het was zijn eerste buitenlandse reis sinds het begin van de COVID-19-pandemie. Het bezoek omvatte gesprekken over militaire samenwerking en bezoeken aan een ruimtelanceerplaats en een bommenwerperfabriek. Er zijn zorgen geuit in het Westen over mogelijke wapendeals tussen Rusland en Noord-Korea, maar er is nog geen officiële aankondiging gedaan. De relatie tussen beide landen wordt geïntensiveerd, en Poetin is uitgenodigd om Noord-Korea te bezoeken.

Tegelijkertijd houdt Brazilië zijn eerste Cannabis Expo, terwijl het land debatteert over de legalisatie van cannabis. Het evenement in Sao Paulo toont verschillende toepassingen van de plant, van medicinaal tot recreatief en industriëel gebruik. Er zijn juridische gesprekken gaande in Brazilië over het herzien van drugswetten, met enkele rechters die voor decriminalisatie pleiten en anderen voor strengere wetgeving. De medische toepassingen van cannabis blijven een belangrijk onderwerp van discussie.

Cannabis heeft een lange geschiedenis, waarbij veel oude culturen het voor diverse doeleinden gebruikten. In de moderne tijd hebben veel landen het echter verboden, vooral vanwege zorgen over gezondheid en maatschappelijke impact.