Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Kiezen tussen zaalvoetbal en veldvoetbal

Kiezen tussen zaalvoetbal en veldvoetbal

PARAMARIBO – Uiteindelijk zal er door de spelers een keuze gemaakt moeten worden tussen zaalvoetbal en veldvoetbal. Het komt nog steeds voor dat spelers die aan beide sporten doen, geen duidelijke keuze maken en daardoor op de een of andere manier een van de twee verenigingen waarvoor zij uitkomen tekort doen. Dat gebeurde zondag weer eens. Vernon Etnel, rechtsback van Robinhood, is ook speler van de zaalvoetbalvereniging Brasur.

Robinhood speelde die middag een cruciale wedstrijd tegen Inter Moengotapoe terwijl in de avonduren Brasur een wedstrijd zou spelen tegen Shantidel. Etnel zegde Robinhood af wegens overlijden van zijn grootvader, maar speelde diezelfde avond wel met Brasur een zaalvoetbalwedstrijd. Hoewel Robinhood de wedstrijd te Moengo met 2 – 1 won, zijn noch het bestuur, noch trainer Roy Vanenburg te spreken over het gedrag van Etnel.

Vanenburg zegt aan GFC Nieuws dat hij er geen woorden voor heeft dat een van zijn sterspelers zo’n gedrag vertoont. Ook Robinhoods voorzitter Ludwig van Dijk heeft er geen goed woord voor over. Er staat Etnel een straf te wachten van Robinhood. Naast het verstek laten gaan, gebeurt het ook vaak genoeg dat een speler een blessure oploopt bij de ene vereniging, waardoor hij niet kan uitkomen voor de andere. Beide bonden moeten bij elkaar komen om een oplossing te vinden. Uiteindelijk is  de Zaalvoetbalbond lidbond van de Surinaamse Voetbalbond (SVB).