Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Kapotte wegen zullen gerehabiliteerd worden

Kapotte wegen zullen gerehabiliteerd worden

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken zegt dat dit jaar nog de Kwattaweg, Sidodadiweg, J.D. Gompertstraat en Van Idsingastraat gerehabiliteerd zullen worden. Dit is nodig vanwege de ernstige onveilige situatie die deze wegen met zich meebrengen.

Het zal de staat ruim SRD 80 miljoen kosten om de wegen te kunnen rehabiliteren. Volgens de OW-minister zal hij volgend jaar wat meer ruimte hebben om de andere wegen aan te pakken.

Er zijn drie verschillende projecten die nu lopen. Een van de projecten zal uitgevoerd worden door de Wegenautoriteit, een door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en het laatste project door het ministerie zelf. Er zal ook gekeken worden naar een bijdrage vanuit de bedrijven met grote trucks. Volgens de minister wordt het ook tijd dat zij een bijdrage leveren.

Nurmohamed geeft verder aan dat er over enkele weken een aanvang gemaakt zal worden met de Gemenelandsweg, waarbij er recycle materiaal gebruikt zal worden om de weg te herstellen. Het zal de staat heel veel kosten besparen, zegt de bewindsman de media. Aan de hand van hoe dit project verloopt zal het ministerie van Openbare Werken overwegen om dit project ook in andere gebieden uit te voeren.

De bewindsman geeft verder aan dat de aanpak van bruggen ook de prioriteit geniet van het ministerie. Ook de bruggen naar het binnenland en in de andere districten vereisen een dringende aanpak. De minister maakt duidelijk dat deze bruggen eigenlijk al jaren geleden vervangen hadden moeten worden. Onderhoud van bruggen laat te wensen over en dit is niet alleen bij de huidige regering een probleem, maar ook bij voorgaande regeringen. Volgens Nurmohamed is het niet goedkoop om bruggen te restaureren en te vervangen. Niet alleen Suriname heeft dit probleem maar ook de rest van de wereld, aldus Nurmohamed.