Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Kanye West wil zijn villa van 53 miljoen euro laten ombouwen tot schuilkelder, zonder ramen of elektriciteit

Kanye West wil zijn villa van 53 miljoen euro laten ombouwen tot schuilkelder, zonder ramen of elektriciteit

Veelbesproken rapper Kanye West, of Ye (46), komt weer in opspraak. Dit keer omdat hij van zijn villa, met zicht op zee, een bunker wil maken, zonder ramen en elektriciteit. De aannemer die de job moest klaren, klaagt West nu ook aan, omdat hij ontslagen werd. Na zijn antisemitische uitspraken, vermeende gezondheids- en veiligheidsovertredingen in zijn ‘Donda Academy’ en het ‘blote billen’-incident in Venetië, ligt hij nu in de clinch met zijn aannemer Tony Saxon. Die moest van zijn strandvilla in Malibu een schuilkelder anno 1910 maken. Kanye wou geen ramen en geen elektriciteit, maar dat zorgt voor extreem gevaar”, zegt Saxon. “Ik werd ontslagen omdat ik mijn bezorgdheid hierover had geuit.” In september 2021 werd Saxon aangenomen om het project te leiden, hij werkte zo’n 16 uur per dag.

Daarnaast beweert hij ook dat hij op de grond moest slapen en ook nog de jobs als conciërge en beveiliging van het pand op zich nam. West zou de projectmanager slechts voor één week betaald hebben. Tony Saxon klaagt de rapper nu aan voor een aantal overtredingen van de arbeidswetgeving en een onbetaald loon van meer dan 1 miljoen euro. “Kanye wou generatoren in het huis plaatsen, dat verhoogt het brandgevaar”, zegt Saxon. Hij beweert dat Kanye hem toen bedreigde en zei dat hij als ‘een vijand’ zou worden beschouwd als hij Kanye’s visie niet uitvoerde. Toen de projectmanager nog steeds niet akkoord ging, moest hij oprotten van West. Ondertussen zijn er andere aannemers in het huis begonnen. De ramen zijn al gesloopt en het huis is helemaal open aan de achterkant. Maar door het opnieuw afzeggen van andere aannemers blijft het gestripte huis leeg achter. De binnenkant is aan het afbrokkelen en de metalen leuningen zijn aan het roesten, omdat ze constant zijn blootgesteld aan de zoute lucht, wind en water.