Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Kabinet van de president benadrukt belang van artistieke vrijheid en vrije meningsuiting

Kabinet van de president benadrukt belang van artistieke vrijheid en vrije meningsuiting

PARAMARIBO —  De woordvoering van het kabinet van de president benadrukt in een persbericht het belang van artistieke vrijheid en vrije meningsuiting, naar aanleiding van het incident tijdens een optreden bij het Javaans Nieuwjaar op het Onafhankelijkheidsplein.

Volgens berichten heeft zich tijdens het optreden een voorval voorgedaan waarbij de artistieke vrijheid van de artiest beperkt werd. In het persbericht staat dat de regering benadrukt dat vrije meningsuiting en artistieke vrijheid binnen de geldende wet- en regelgeving de hoekstenen zijn van de Surinaamse rechtsstaat, die ten alle tijden gewaarborgd moeten worden.

In een democratische samenleving, zoals die van ons land, staat de vrijheid van meningsuiting centraal als een fundamenteel recht. De regering hecht groot belang aan het beschermen en bevorderen van een open en inclusief klimaat waar verschillende stemmen en opvattingen vrijelijk kunnen worden geuit.

Dialoog en respect voor elkaars standpunten zijn essentieel voor een gezonde en progressieve samenleving. Tot slot benadrukt het kabinet van de president dat het incident bilateraal zal worden opgelost, met het oog op een constructieve aanpak van het voorval.